home

 

Safari si plaja la Oceanul Indian

 

TANZANIA - ZANZIBAR

 

Kilimanjaro - Arusha - Parcul National Tarangire -

Parcul National Serengeti - Olduvai - Ngorongoro - Zanzibar

 

"in tinuturile Africii te izbeste sentimentul de a fi trait, pentru catva timp, in aer", asa descrie scriitoarea daneza Karen Blixen, timpul ei petrecut in Africa. Va invitam sa traiti acest sentiment al "plutirii" in zone cu adevarat salbatice si neimblanzite ale Tanzaniei, care va vor dezvalui peisaje spectaculoase, de la campiile de coasta la zonele muntoase vulcanice, de la semi-desert la cel mai inalt varf muntos al Africii, Kilimanjaro. Frumusetea acestor locuri completata de intalnirile cu triburile Masai, dar si cu fascinanta lume a salbaticiunilor care vor defila prin fata dumneavoastra, ragetele nocturne ale leilor sau aparenta liniste incarcata de mister a savanelor de acacia, va vor conduce fara indoiala cu gandul la celebra productie cinematografica "Out of Africa", in atmosfera careia "parca" veti patrunde. si ce poate fi mai relaxant dupa acest itinerar inedit presarat cu safari-uri memorabile decat un bine meritat repaus in paradisul plajelor cu nisip alb din Zanzibar, scaldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian.

 

Perioada: 01.03 - 13.03.2024

 

Ziua 1 / 01.03.2024: Bucureşti - Doha

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 14:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (16:50 / 22:20).

Ziua 2 / 02.03.2024: Doha - Kilimanjaro - Arusha - Parcul National Tarangire

Din Doha vom pleca spre Kilimanjaro cu zborul QR1499 (01:55 / 07:40). Sosire in Tanzania, tara de o frumusete aparte, una dintre cele mai mari din Africa, o uniune intre partea continentala, Tanganyika şi Insulele Zanzibar formate din Unguja şi Pemba. Relieful tarii este foarte variat, de la campii de coasta, la zone muntoase vulcanice, aceasta fiind singura tara din lume care a alocat aprox. 25% din suprafata totala, parcurilor nationale şi zonelor protejate. Dupa formalitatile de pe aeroport, vom porni spre Arusha, in apropierea careia se afla cel mai inalt varf muntos al Africii, faimosul Kilimanjaro, care are o inaltime de 5.895 m. Vom face o oprire pentru a lua micul dejun, dupa care ne vom deplasa spre Parcul National Tarangire situat pe raul omonim care ofera apa atat de importanta pentru animalele care il traverseaza in timpul Marii Migratii. Vom porni in explorarea Parcului National Tarangire pentru a descoperi flora si fauna locala. Dejun, cina şi cazare la Simba Lodge (sau similar).

Ziua 3 / 03.03.2024: Parcul National Tarangire - Parcul National Serengeti

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Parcul National Serengeti, al doilea parc national ca marime din Tanzania. Denumirea Serengeti provine din limba masailor şi in traducere inseamna campie fara sfarşit, o descriere potrivita a acestui tinut salbatic, care se intinde pe o suprafata de 30.000 km². Ecosistemul parcului este de-a dreptul incantator, milioane de animale strabatand permanent parcul pe care-l vom explora in cadrul unui safari inedit, cu dejun la pachet. Peste 3 milioane de animale strabat permanent campiile parcului, mari turme de antilope de toate felurile: springbook, impala, gazele, zebre, vitei salbatici şi altele, animale medii cum ar fi leul, leopardul, ghepardul, hiena, cainii salbatici etc., dar şi animale mari precum bivolul, girafa, elefantul sau hipopotamul. Dintre cele 500 de specii de pasari care traiesc in zona, pot fi vazute: vulturul, flamingo, martialul, strutul etc.. Dejun la pachet. Vom avea prilejul de a intalni populatia Masai, un trib de oameni mandri care şi-au pastrat obiceiurile şi cultura de sute de ani şi care işi caştiga existenta din creşterea turmelor de vite. Vizita in satul traditional de Masai este optionala. Cina şi cazare in Parcul National Serengeti la Serengeti Serena Lodge (sau similar).

Ziua 4 / 04.03.2024: Parcul National Serengeti

Mic dejun. Optional, in zorii zilei sau la apus, veti putea experimenta un inedit safari cu balonul deasupra Parcului National Serengeti, o experienta de vis in care veti putea admira de sus rezervatia cu animalele sale. intreaga zi va fi dedicata pentru safari in Parcul National Serengeti, cel mai faimos parc din Tanzania pentru populatia mare de leoparzi şi lei. Vastele intinderi ale parcului reprezinta "casa" rinocerului negru, o specie pe cale de disparitie, dar care aici gaseşte protectie şi este parte a unui program special de reproductie alaturi de ghepard şi alte mii de specii de animale, pasari şi insecte. Exista de asemenea şi cateva specii de reptile, printre care crocodili şi şerpi. Peisajul extraordinar este completat de paduri de acacia cu flori galbene şi salcami tepoşi. Dejun, cina şi cazare la Serengeti Serena Lodge (sau similar).

Ziua 5 / 05.03.2024: Parcul National Serengeti - Olduvai - Ngorongoro

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Aria de Conservare Ngorongoro, cu o scurta oprire optionala pe parcurs la Defileul Olduvai, loc devenit celebru datorita siturilor arheologice, unde panteologul german Wilhelm Kattwinkel a descoperit fosile ale primilor hominizi, locul fiind astfel considerat "leaganul omenirii". Ziua va continua cu turul zonei protejate Ngorongoro, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, situata in partea de sud a Parcului Serengeti. Dejun la pachet. Cina şi cazare la Karatu Simba Lodge (sau similar).

Ziua 6 / 06.03.2024: Ngorongoro - Arusha - Zanzibar

Mic dejun. Dimineata vom cobori pe marginea craterului adanc de 610 m catre baza celei mai mari caldere din lume, unde se afla in prezent una dintre cele mai mari concentrari de animale salbatice. Craterul Ngorongoro se afla la o altitudine de 2.236 m, masoara 19,2 km in diametru şi are o suprafata de 304 km2. in ceea ce priveşte fauna din aceasta zona, populatia animalelor ajunge la un numar de aprox. 25.000 şi raportat la acest numar, tot aici traiesc cele mai multe animale de prada din Africa, intre care predomina leii şi leoparzii. Printre celelalte animale se mai intalnesc elefanti, rinoceri şi hipopotami. Vom dedica prima parte a zilei craterului pentru a admira flora şi fauna locala. Transfer catre aeroportul din Arusha pentru plecarea cu compania Precision Air, zbor PW 437 (16:50 / 18:10) spre Zanzibar, nume care provine din combinarea a doua cuvinte arabe, zenj, in traducere om negru şi bar, in traducere pamant, prin urmare, pamantul negrilor, denumire data insulei deoarece aici s-au stabilit populatii care au venit din Orient, Iberia, Asiria şi India. Dupa sosirea in Zanzibar, transfer pentru cina şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 07.03.2023: Zanzibar

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii pe plajele cu nisip alb sau sa va bucurati de facilitatile hotelului. Cina şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 08.03.2024: Zanzibar

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii la plaja sau optional, vizitarea oraşului vechi Stone Town, construit de negustorii arabi si indieni in sec. al XIX-lea din piatra de coral, numit din acest motiv "Oraşul de Piatra", oraş care diferentiaza aceasta insula de alte mii de insule tropicale. Oraşul vechi impresioneaza prin arhitectura cladirilor care dateaza din sec. al XIX-lea, cu influentele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul in care veti gasi bazare pline de viata, stradute inguste si ziduri albe care inchid intre ele medina araba, moschei, biserici crestine, bai persane şi conace grandioase construite in stil arab, cu uşi splendide sculptate in lemn, aici existand peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de arta manuala, a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 2000. Turul panoramic al oraşului Stone Town va include Fortul Arab Bgome Kongwe, construit in anul 1701 şi care a servit ca fortificatie de aparare a oraşului pana in anul 1920, Catedrala St. Joseph's, cladirea Beit El Ajaib sau "Casa minunilor", construita de Sultan Seyid Barghash pentru ceremonii, fiind cea mai inalta cladire din Zanzibar si Casa lui Livingstone, construita in jurul anului 1860 de catre Sultanul Majid, primul din cei 2 sultani care au guvernat timp de 107 ani Zanzibarul. Veti putea vedea casa unde s-a nascut si a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care a parasit insula impreuna cu parintii sai dupa Revolutia din anul 1964, cu destinatia Marea Britanie. Stone Town este insa un oras cu o mare importanta simbolica in suprimarea sclaviei, deoarece a fost unul din principalele porturi de tranzactionare a sclavilor in Africa de Est. Negustorii arabi de sclavi au sosit in Zanzibar in sec. al VIII-lea si au rezistat in zona cateva sute de ani, urmele teribilului negot fiind vizibile si astazi, deoarece orasul a trait si s-a dezvoltat prin comertul cu marfa vie pe o perioada indelungata de timp. intoarcere pentru cina şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 09.03.2024: Zanzibar

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii pe plajele cu nisip alb sau sa va bucurati de facilitatile hotelului. Cina şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 10.03.2024: Zanzibar

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii la plaja sau excursie optionala de o jumatate de zi "Spicy Tour". De-a lungul timpului, insula şi-a caştigat renumele de "Insula Mirodeniilor", deoarece aici se gasesc foarte multe ierburi aromatice si condimente care stau la baza unei bucatarii recunoscute pentru exotismul si rafinamentul preparatelor sale. Miresmele de vanilie, cuisoare sau nucsoara cuprind intreaga insula. Zanzibarul este faimos pentru exporturile de cuisoare, nucsoara, piper, vanilie, scortisoara sau ghimbir, iar o serie de plante care in trecut erau folosite pentru tratarea malariei, indigestiilor etc. reprezinta astazi o adevarata medicamentatie naturista pentru multi localnici. Mirodeniile aduse de negustori şi calatori in aceasta insula cu teren fertil in urma cu mai mult de doua secole au schimbat istoria, pentru ca pe langa comertul cu sclavi, Zanzibarul a atras sultanii din Oman şi pentru cuişoare, nucşoara, scortişoara, piper sau pentru alte condimente exotice care creşteau doar in aceste locuri. Veti avea ocazia sa descoperiti savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor şi sa aflati parcursul acestora de cand sunt cultivate pana ajung in preparatele aromate pe care le consumati. Turul va include vizite ale fermelor in care se cultiva acestea şi o demonstratie a modului in care sunt folosite. in cadrul activitatilor interactive, va veti dezvolta abilitatea de a recunoaşte anumite plante şi fructe exotice dupa miros, gust, textura. Veti descoperi aroma condimentelor precum scortişoara, cardamon, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuişoare, cumin, ghimbir şi a celor mai aromate fructe dintre papaya, mango, fructul pasiunii şi altele. intoarcere pentru cina şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 11.03.2024: Zanzibar

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii la plaja sau optional, tur de o jumatate de zi la Prison Island, care in traducere inseamna Insula inchisoare, denumire generata de faptul ca in trecut aceasta a fost folosita de catre arabi pentru a-i izola pe sclavi; atractia actuala a insulei o reprezinta insa broaştele testoase Aldabra gigant. O alta varianta pentru petrecerea timpului liber poate fi o excursie optionala in Parcul National Padurea Jozani, singurul parc national din Zanzibar, un mozaic bogat al diverselor habitate naturale ale insulei, recunoscut prin padurile de mangrove şi mlastini, cu numeroase specii endemice printre care şi specia de maimute Red Colobus, aflata pe cale de disparitie. in anul 2016, parcul a fost numit Rezervatie a Biosferei de catre UNESCO. Pe langa maimute, veti putea observa in acest parc şi numeroase specii exotice de pasari, reptile şi animale care traiesc in jurul mangrovelor. intoarcere pentru cina şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 12.03.2024: Zanzibar - Doha

Mic dejun. Dimineata va fi dedicata relaxarii la plaja. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 1488 (17:30 / 23:26).

Ziua 13 / 13.03.2024: Doha - Bucuresti

Din Doha vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 219 (02:30 / 06:40).

 

TARIF: 4280 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 890 EURO

(tarife cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Kilimanjaro şi Zanzibar - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe ruta: Arusha - Zanzibar cu compania Precision Air

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- transport cu vehicule 4x4 in timpul safari-urilor

- 4 nopti cazare in lodge-uri in timpul safari-urilor

- 6 nopti cazare in hotel 4* din Zanzibar

- mesele mentionate in program: mic dejun, dejun şi cina conform program (pe parcursul safari-urilor), demipensiune in Zanzibar

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxe de intrare in toate parcurile mentionate in program

- safari in Parcul National Tarangire

- safari in Parcul National Serengeti

- safari in Craterul Ngorongoro

- ghizi locali

- insotitor roman de grup

- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (in cazul in care se aplica)

- bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL electronic sau PASAPORTUL simplu valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei; nu se accepta PASAPORTUL temporar

 

INFORMATII VIZE:

- cetatenii romani care calatoresc in Republica Unita Tanzania nu au nevoie de viza pentru o perioada de 90 de zile

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>